Als je een occasion wil aanschaffen, zal je al snel ontdekken dat het kopen van een occasion een behoorlijke aanslag op je portemonnee kan zijn. Als je zelf niet in staat bent om in één keer te investeren in een occasion, maar je wel een occasion nodig hebt, is het lenen van geld een goede optie. Veel mensen lenen graag geld van vrienden of familie, om te voorkomen dat ze aan nare leencontracten vastzitten, maar familie en vrienden zitten er niet altijd op te wachten om geld uit te lenen. In dit geval is particulier lenen een goede optie. Een particuliere lening kan prima dienen als autolening. Hieronder leggen we je uit wat particulier lenen precies is en wat je moet controleren als je een particuliere lening als autolening wil gebruiken.

Wat is particulier lenen?

Bij particulier lenen, leen je geld van een niet-commerciële kredietverstrekker die een vergunning heeft om geld uit te lenen aan mensen die dit nodig hebben. Dit is vooral handig als je geen andere opties meer hebt om geld te lenen; bijvoorbeeld als familie en vrienden geen geld willen uitlenen en als je al meerdere leningen hebt lopen bij commerciële kredietverstrekkers. De voorwaarden van een particuliere lening zijn vaak voordeliger dan die van commerciële kredietverstrekkers. Er zijn verschillende soorten particuliere leningen. Het is verstandig om je te verdiepen in het soort lening dat je nodig hebt, voordat je “zomaar” een lening afsluit. Het lenen van geld kost tenslotte geld, dus het is slim om hier goed over na te denken en je goed te laten informeren over de opties en voorwaarden.

Particulier geld lenen voor een occasion

Particulier geld lenen voor een occasion kan gewoon online. Als je geld wil lenen voor een occasion, is het echter wel handig om de waarde van de occasion in kwestie te weten. Als je de waarde van een occasion weet, weet je ook hoeveel geld je moet lenen om de occasion te kunnen betalen. Als je wil weten hoeveel geld je moet lenen voor het aanschaffen van een occasion, kan je online een RDW kentekencheck doen. Een RDW kenteken check is een gratis tool waarbij je het kenteken van de occasion invoert en je, op basis van het kenteken, informatie krijgt over de occasion. Je krijgt ook de dagwaarde van de occasion te zien. Dit is de waarde die de auto op dit moment heeft. Op basis van deze informatie, kan je ongeveer inschatten hoeveel de auto je gaat kosten en hoeveel geld je hiervoor nodig hebt. Dit kan je helpen bij het afsluiten van een passende autolening in de vorm van een particuliere lening.