Ook als zelfstandig ondernemer kunt u geld nodig hebben voor privé zaken. Zelfstandig ondernemen betekent risico’s nemen en daar kan soms veel van uw privé vermogen in verstrengeld raken. Dat is te begrijpen. Stel dat u net als ieder ander een lening wilt afsluiten, kan dat? Een lening afsluiten voor privé doeleinden is ook als zelfstandig ondernemen mogelijk.

Voorwaarden kredietverstrekker
Als zelfstandig ondernemer hebt u vaak te maken met wisselende inkomsten. Dat maakt het voor een kredietverstrekker moeilijker om te bepalen hoeveel en of u kunt lenen. U kunt aantonen dat u voldoende inkomen hebt door jaaroverzichten te overhandigen. Het moet voor de kredietverstrekker duidelijk worden dat u genoeg verdiend voor de lening die u wilt afsluiten.

Aan de hand van de jaaroverzichten kan de kredietverstrekker zien hoeveel u gemiddeld per jaar over deze jaren hebt verdiend. U moet minimaal drie jaar als zelfstandig ondernemer werken om in aanmerking te komen voor een lening. Dit moet aantoonbaar zijn met de jaarcijfers die u moet verstrekken. Een lening is meestal niet mogelijk als u korter dan drie jaar als zelfstandig ondernemer werkt. U kunt het echter proberen als u een gezond inkomen behaald uit uw onderneming.