Als u geld wilt lenen terwijl u getrouwd bent en een partner hebt dan vraagt u zich waarschijnlijk af of dit kan en of u ook zonder uw partner geld kunt lenen. Als u getrouwd bent dan is het uiteraard mogelijk om een lening af te sluiten. Het kan echter zijn dat u uw partner niet wilt opzadelen met de lasten van de lening waardoor u het liever zelf alleen afsluit.

Geld lenen zonder partner
Als u getrouwd bent en u sluit een lening af dan is er altijd een handtekening nodig van u en uw partner. Dit houdt in dat ook uw partner verantwoordelijk is voor het aflossen van de lening en niet alleen uzelf. U sluit dan in feite samen de lening af. U kunt niet alleen geld lenen als u getrouwd bent zonder de handtekening van uw partner.

Geld lenen zonder partner maar ongehuwd
Als u niet getrouwd bent dan kunt u geld lenen zonder uw partner. U kunt bijvoorbeeld samenwonend zijn. In dit geval wordt er in het leencontract opgenomen dat u alleenstaand bent. Op deze manier heeft uw partner niets van doen met de lening die u afsluit. U bent als enige verantwoordelijk voor het aflossen van de lening.