Het doorlopend krediet is tezamen met de persoonlijke lening de meest bekende leenvorm dat er bestaat. Door de lage rente die gepaard gaat met het doorlopend krediet wordt het vaak als uithangbord gebruikt in de reclames op tv en in advertenties op het internet. Het doorlopend krediet is vaak het uitgangspunt van vele andere leningen. Hierbij kunt u denken aan de kredietlimiet op een betaalrekening of het krediet bij een postorderbedrijf.

Het doel van een doorlopend krediet
Het doorlopend krediet wordt vaak gebruikt voor de afbetaling van een product of als u wat extra geld nodig hebt voor iets waarvan u niet zeker weet wat het gaat kosten. Een verbouwing bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat de kosten vooraf niet exact duidelijk zijn. Met een doorlopend krediet weet u zeker dat u genoeg geld hebt om de facturen te betalen.

Kenmerken doorlopend krediet
Een doorlopend krediet kenmerkt zich door de flexibiliteit. De flexibiliteit uit zich in het opnemen en storten op het krediet. U hebt veel zelf in de hand bij een doorlopend krediet. Er wordt vooraf een limiet afgesproken wat u maximaal zou kunnen lenen. Tot dit bedrag kunt u geld opnemen maar meer ook niet.

Doorlopend krediet aanvragen
Profiteer van de voordelen van het doorlopend krediet. Is het doorlopend krediet precies wat u zoekt? Sluit dan direct een doorlopend krediet af.